Fenòmens de massa: Futbol

En primer lloc volíem felicitar a la selecció Espanyola de futbol pels mèrits aconseguits en la competició de la Copa Mundial de la FIFA 2010. Els nostres esportistes han elevat una vegada més el nivell fins als núvols, com ja s’ha fet abans: bàsquet, tenis, futbol, … Entre els herois que representen Espanya, cal destacar també el gran nombre de catalans, que han tornat a mostrar que ténen un gran nivell per a formar una selecció pròpia. Però hem de reconèixer els mèrits del conjunt espanyol, perquè és innegable. ENHORABONA!.

Ara bé, aquesta competició ha estat molt més que un simple campionat de futbol. Ha estat un colp d’atenció a l’Àfrica oblidada, ha estat una reconciliació dels aficionats al futbol, sense importar les diferències de colors i fins i tot polítiques. Ha estat una oportunitat per a oblidar-nos de la crisi econòmica, no sols per la dita romana de “pa i circ” sinó també pel que suposa per al producte interior brut el fet que la pròpia selecció haja estat la guanyadora.

Però sens dubte, una de les estrelles del mundial és el Polp Paul que ha encertat (de ple) els partits del mundial. Per això s’ha convertit en un fenomen social, amb reconeixement internacional extraordinari. Ha estat portada de periòdics, i ha eixit en notícies rellevants en cadenes com la BBC i la CNN. Per tot això és possible que el polp es convertisca en un substitut del bou d’Osborne, sobretot gràcies a la victòria de la selecció espanyola de hui en la final del mundial.

Leave a Comment