La sexuació del cervell

En psicologia s’ha estudiat el sexe i la sexualitat del cervell però sense acabar d’entendre el perquè de la complexitat quant a diformisme sexual, és a dir, les diferències estadístiques entre les aptituds de les dones, els homes, els heterosexuales y els homosexuales. Diferències que no són etiquetables a tothom ja que hi poden haver més diferències a nivell individual que a nivell de grup, però no obstant disenyen una mitjana diferenciable entre els grups. (més…)

Per tu sóc jo

Per tu escriuria un món de llunes amb llum pròpia,

però els teus enllumenats ulls les avergonyaria.

(més…)

La força de la vida

Els científics reduccionistes sempre han intentat simplificar els conceptes unificant-los, de fet les lleis de la física han anat agrupant-se en búsqueda de les “lleis mares”, però, quina deu ser la primera llei de la qual descendeix la resta? Qui és la mare de la física? Quina és la força de l’univers? (més…)

L’etnocentrisme i la heterofòbia

L’ésser humà és egocèntric per naturaleza, és a dir, per a ell mateixa, ell és la referència, l’ideal. És la referència del coneixement perquè és la única referència completa que coneix, i de vegades ni tan sols és coneix bé.

Un ho sap tot, respecte tot el que sap, però no respecte el que se sap entre tots.

Habitualment un mateix és la propia norma i per tant la pròpia definició de normalitat. (més…)

Temps d’eleccions. Opineu

Reflexions sobre l’esquerra del “progressisme social” i la dreta del “progessisme econòmic”

Falten 3 setmanes per a les eleccions que decidiran el futur d’un pais 4 anys més. (més…)

Relativitat del temps

El temps passa, però sembla que no passa igual de ràpid per a totes les situacions: dormint, despert, entretingut, aburrit, estressat, malenconiós,…

Sembla que el servell té el seu propi rellotge, un segonder que va recollint unitats del pas del temps.

Quan estem pendents de que passe el temps, el sevell emmagatzema més “unitats de pas” respecte al pas real del temps, per la qual cosa 1 hora poden semblar 5 per al nostre cervell. (més…)