Relativitat del temps

El temps passa, però sembla que no passa igual de ràpid per a totes les situacions: dormint, despert, entretingut, aburrit, estressat, malenconiós,…

Sembla que el servell té el seu propi rellotge, un segonder que va recollint unitats del pas del temps.

Quan estem pendents de que passe el temps, el sevell emmagatzema més “unitats de pas” respecte al pas real del temps, per la qual cosa 1 hora poden semblar 5 per al nostre cervell. (més…)

¿Viajaries en el temps?

Tots hem somniat alguna vegada, bé desperts o bé dormint, però tots hem tingut la curiositat alguna vegada de qué passaria si poguérem veure el passat o el futur a destemps, per a saber més, o per a previndre, o simplement per morbositat.

Però, ¿de veritat voleu conèixer que ens passarà? Jo pense que és millor viure el moment, cada segon com si fos l’únic, com si fos un meravellòs regal de la vida, irrepetible, únic, i al cap i a la fi ho són.

Cada instant és diferent a l’anterior. No hi ha temps a perdre temps, ni tant sols per a perdres una estona en el passat o en el futur. Altra cosa es recordar per a assimilar, aprendre i concloure sobre el passat. Com també cal fer plans de futur, objectius i metes les quals abastar. Però no hi ha que perdre’s en el temps, perquè no tenim temps a perdre’ns.