Pluralitat: senyeres catalanes

Als territoris catalans tenim un autèntic muralde senyeres de totes les formes i geometries possibles. Veieu sinó: (més…)

Fenòmens de massa: Futbol

(més…)

Ets el meu univers

Galileu escoltava les fases lunars pensant en la teua mirada fixa, que es clava en la ment del pensador per subjectar les seues idees mòbils. Doncs tu equilibres els meus pensaments. Gràcies a tu no es desborden mai els meus cabdals. Gràcies per envoltar-me amb la teua mirada. (més…)

El condó és la solució a tots els problemes del món

El condó és la solució a tots els problemes del món (més…)

Citizenship and Human Rights in Valence

No, açò no és un error del teu navegador, ni és cap acudit. Ni tampoc “Valence” és una ciutat de parla anglesa, encara que tampoc és de parla valenciana. El títol del blog tracta de la cruda realitat a la que ha arribat la incompetència d’uns gobernadors autonòmics, el nom dels quals no m’abellix recordar.

http://www.edu.gva.es/educationforcitizenship/ (més…)

Homenatge a Tutu

Permeteu-me que faça un homenatge a Desmond Tutu, un dels incansables lluitadors dels drets humans junt a Nelson Mandela entre d’altres. (més…)

La sexuació del cervell

En psicologia s’ha estudiat el sexe i la sexualitat del cervell però sense acabar d’entendre el perquè de la complexitat quant a diformisme sexual, és a dir, les diferències estadístiques entre les aptituds de les dones, els homes, els heterosexuales y els homosexuales. Diferències que no són etiquetables a tothom ja que hi poden haver més diferències a nivell individual que a nivell de grup, però no obstant disenyen una mitjana diferenciable entre els grups. (més…)

Per tu sóc jo

Per tu escriuria un món de llunes amb llum pròpia,

però els teus enllumenats ulls les avergonyaria.

(més…)

La força de la vida

Els científics reduccionistes sempre han intentat simplificar els conceptes unificant-los, de fet les lleis de la física han anat agrupant-se en búsqueda de les “lleis mares”, però, quina deu ser la primera llei de la qual descendeix la resta? Qui és la mare de la física? Quina és la força de l’univers? (més…)

L’etnocentrisme i la heterofòbia

L’ésser humà és egocèntric per naturaleza, és a dir, per a ell mateixa, ell és la referència, l’ideal. És la referència del coneixement perquè és la única referència completa que coneix, i de vegades ni tan sols és coneix bé.

Un ho sap tot, respecte tot el que sap, però no respecte el que se sap entre tots.

Habitualment un mateix és la propia norma i per tant la pròpia definició de normalitat. (més…)